Seurasaaren uimalan alueen omistaa Helsingin kaupunki, jolta yhdistys vuokraa tilat talvikaudeksi. Kesäisin toiminnasta vastaa liikuntavirasto.

Turvallisuusasiat

Pukuhuoneissa on ensiapulaukut pikkunirhamien hoitoon. Siellä on myös hälytysohjeet, mikäli paikalle tarvitaan ulkopuolista apua. Pelastusrenkaita alueella on kaksi, toinen niistä avannon lähettyvillä. Kummallakin puolella on muovisaavissa hiekoitushiekkaa. Levitä sitä, jos tuntuu olevan liukasta. Varo kulkiessasi kallioilla, niin kuivilla kuin veden pinnan alla olevillakin. Ne saattavat olla petollisen liukkaita.

Yleisiä käytännön ohjeita

Alueella on pukuhuoneet ja wc:t sekä miehille että naisille. Suojeltu pukuhuonerakennus on alun perin tehty vain kesäkäyttöön, eikä sen lämmöneristystä voi parantaa. Siksi sen lämpötila ei ole 'kylpylätasoa', tuulella saattaa olla viileätä, vaikka patteri on säädetty kuumalle. WC:n avaimet ovat pukukoppien ilmoitustauluilla. WC:ssä on paperia, mutta kukin käyttää omaa pyyhettään. WC:n väliovet on hyvä jättää auki, jotta ilma kiertää.

Emme osta siivous-, hiekoitus- tai lumenluontipalveluita. Hoidamme ne työt omatoimisesti silloin, kun itse kullekin sopii ja jaksamista ja tarvetta on. Kaupungin roskalaatikko on alueen ulkopuolella ovemme kohdalla, sinne on lähtiessä helppo viedä roskat, mikäli niitä syntyy.

Avanto on naisten puolella. Useimmat uivat ilman uimapukua, sillä miehet odottavat avannon 'vapautumista'. On muistettava, että väliportti on pidettävä auki avantouintikaudella. Väliporttia ei voi avata miesten puolelta ja siksi sitä ei saa lukita naisten puolelta avantouintikaudella että miehetkin pääsevät uimaan.

Kaupunki hoitaa pumpun asennuksen ja tarvittaessa siirron. Laiturin portaissa on lämpölevyt ja pumppu pitää avannon auki. Molemmat ovat kaupungin hoidossa, me emme saa koskea niihin. Pumppu tulee sammuttaa uinnin ajaksi katkaisimesta, joka on aidassa olevan sähkökaapin kyljessä. Pumppu käynnistyy itsestään n. 5 min. kuluttua.

Eteisen valo reagoi liikkeeseen, sitä ei tarvitse sammuttaa. Pukukopissa on kaksi vihkoa. Suureen kukin kävijä kuittaa käyntinsä ohjeiden mukaan. Kaupunki seuraa uimalan käyttöä ja siksikin merkinnät ovat tärkeitä. Pieneen vihkoon voi kirjoittaa kysymyksiä ja kommentteja ja toivomuksia eli 'epävirallisempia' asioita.

Uimalan tiloihin ei pidä jättää henkilökohtaista omaisuutta, tilaa on niukasti. Avotulen käyttö (ml. grilli!) on alueella kielletty, samoin kahvin/vedenkeitinten käyttö.

Portin ja uimalan ovet avautuvat samalla avaimella. Lukkoihin ei saa laittaa lukkosulaa, -öljyä tai mitään muutakaan. Jollei lukko toimi, vaikka avain on suorassa ja käännät sitä rauhallisesti, kokeile sen lämmittämistä kädelläsi. Jollei tästäkään ole apua, soita Mirkka Sovalalle puh 050 4026537. Jos haluat jättää ulko-oven raolleen uimaan mennessäsi, laita rätti kynnykselle. Harjanvarret voivat murtua ja kapulat vääntää saranoita.

Voit tuoda mukanasi yhden uimarivieraan, mutta ilmoita hänestä hallitukselle etukäteen.

Nautinnollisia ja virkistäviä uimalakäyntejä!